One Life
  • ua
  • ru

Танець вакінг – цікава історія виникнення

Мало хто знає справжнє походження цього танцю, більше скажу що ви навіть і не здогадуєтесь. Насправді слово – vogue (вог) з’явилось набагато раніше аніж танцювальний напрямок в цьому стилі. Це французьке слово яке в перекладі означає – мода. Пізніше йому надали значення певного стилістичного напрямку в моді, всі найвідоміші дизайнери одягу працювали в цьому стилі і випустили не одну колекцію одягу.

Стилю vogue притаманні такі форми, лінії і кольори як : червоний, чорний, сірий, колір металіки, а також шкіра, дерматин, латекс, прямі лаконічні форми у вигляді класичних офісних або костюмів кежуал, як в чоловічому так і в жіночому варіанті, високі масивні підбори, або ж навпаки грубі чоловічі туфлі, які  і в жіночому виконанні не відрізняються, макіяж з яскравою червоною помадою і виразними чорними очима, або ж повністю в чорних тонах, можливі також елементи кольору металік, зачіска зазвичай прямої форми із нанесенням блиску і т.п.

Звичайно ви можете сказати до чого тут танець вог, але як не дивно все саме з цього і почалось.

Пізніше виник славнозвісний журнал  моди Vogue, який існує і по сьогоднішній день. Його і можна назвати засновником танцювального стилю вакінг. В 1930 році з’явилось слово vogue, і лише в 1970 році танець vogue. Як це відбулось?

Зародження vogue танець почалось ну в зовсім неблагополучному місці а якщо бути точнішою, то у в’язниці, так-так ,саме там.)) До рук ув’язнених жінок і чоловіків потрапив журнал Vogue , від того що у в’язниці не дуже є чим зайнятись , вони заради потіхи і щоб розважити один одного почали кривлятись і висміювати моделей , добавляючи смішні пози рук і ніг махаючи кистями у всі сторони. По звільненню вони перенесли ці кривляння на вулиці, добавили музику і створили субкультуру, так, вам не почулося vogue  став субкультурою.

Тому висновок один танець вакінг – являється одним із вуличних стилів танцю. Побачивши такі танці на вулиці, їх дещо окультуривши перенесли на подіуми, і тепер від моделей вимагали не лише гарно ходити, але й гарно рухати руками, швидко міняти пози в стилі танцю вог.

І вже лиш потім знявши вог із подіумів на паркет, удосконаливши його і ускладнивши – назвали танцем і віднесли до одного із різновидів хореографії streat dance.

Заняття з танців у Львові з вогу - це велика рідкість, поки що, але з кожним роком цей стиль набуває все більшої популярності.

Танець vogue – який він сьогодні, особливості виконання.

Вог  для України в порівнянні із іншими видами танцю зовсім новий. Зараз він лише набуває своєї популярності в наших танцювальних студіях. Так як і в інших хореографічних напрямках , танець vogue  - має декілька технік , а саме :

  • Old way ( стара школа, початкова стадія розвитку вогу)
  • New way ( нова школа, найновіші тенденції у виконанні вогу)
  • Vogue Femme ( новий напрямок, який спрямований на жіночу аудиторію, по скільки дуже манерний і жіночний)

Якщо раніше вакінг називали – танцем рук або щось в тому роді, то сьогодні його вже так не назвеш, так, звичайно що найяскравішою частиною в танці vogue є руки, але окрім цього з'явилось ще багато нових елементів яких не було раніше, а саме різні повороти, високі кидки ніг і віртуозні падіння в партер.

Vogue танцюють всі, як хлопці так і дівчата, вог за характером манерний, із звабливими і чіткими гримасами обличчя, з поглядом  з-під брів. Частіше всього вікінг виконується під музику в стилі house, можливе виконання і під інший супровід де є чіткі ритмічні малюнки і досить швидкий темп, адже танцюють його швидко і чітко. З кожним роком все більше з’являється танцювальних студій які включають в свій розклад  уроки vogue для дітей.

Вог можливо навчитись і в домашніх умовах, завдяки відео уроках, адже для вакінгу не потрібні якісь природні чи набуті здібності, vogue  не потребує розтяжки чи гнучкості, пластичності, тому на початках можна впоратись і самостійно, звичайно коли ви танцюєте вже на більш вищому і професійному рівні із неймовірною швидкістю, то вам знадобиться непогана координація і пам’ять, адже вог включає в себе багато дрібних рухів із частою зміною.   

 

Коментарі (0)
Отменить Залишити коментар