One Life
  • ua
  • ru

Аргентинське танго – історія цього танцю

Зародження аргентинського танго розпочалось значно раніше аніж інших стилів та видів хореографії. Завдяки назві ми прекрасно розуміємо що відбулось це саме в Аргентині а не в Іспанії , як вважає більшість людей, так-так пристрасть панує не лише на берегах гарячої Іспанії а й на інших берегах нашої планети, якщо бути точнішими, то вперше почали танцювати аргентинське танго Буенос-Айресі, тут воно і прийняло новий статус, не лише як народного танцю, але й як соціального.

Найбільшої популярності досягло в кінці 19 століття, хоча є джерела , які засвідчують що танцювати цей танець почали значно раніше.

Якщо вірити місцевим жителям, то по їх розповідям , аргентинське танго не є зовсім аргентинським танцем, в ньому перемішалось декілька народностей. За рахунок того , що Буенос-Айрес – це портове місце, то відповідно і приїжджих в цьому місці було також достатньо, в основному – це були заробітчани із різних куточків світу, які в день працювали в порту а ввечері виходили на вулиці і танцювали танго, тому його й почали згодом називати соціальним танцем, тому що воно поєднувало між собою народи, аргентинським назвали тому, що це відбувалось в Аргентині, тому стосовно того наскільки танго є національним танцем Аргентини відбуваються протиріччя і по сьогоднішній день.

Наступним зародком популяризму цієї хореографії став Париж, це відбулось в середині 20 столітття. Яким чином танго потрапило до Європи?

В ті роки Аргентина досить непогано розвивалась, тому в заможних батьків була можливість віддавати своїх дітей на навчання до Європи, найчастішим їхнім вибором була Франція, Париж. От таким чином приїжджаючи на навчання до Парижу , студенти після навчання знайомили парижан із мистецтвом та технікою аргентинського танго, і їм цей танець дуже полюбився, тому танго можна було досить часто зустріти в вуличках вечірнього Парижу, а з часом набувши великої популярності, стало навіть неможливим відрізнити хто його виконує чистокровний аргентинець чи француз, настільки парижани стали фанатично вивчати цю хореографію.

Звичайно що Аргентина гордилась тим що їхній танець набув такої популярності закордоном, та по скільки цьому танцю не було присвоєне звання національного танцю Аргентини, місцеві жителі стали побоюватись що його зможе присвоїти собі якась інша держава, наприклад та ж сама Франція, тому все ж таки великими зусиллями в 30-40 роки аргентинське танго було визнане національним танцем Аргентини із заснуванням в Буенос-Айресі.

Сьогодні ж аргентинський танець набуває багатьох видозмін, ускладнюється техніка, танго люблять і танцюють у всіх країнах світу.

Танцювальна школа в Львові One Life пропонує індивідуальні уроки із аргентинського танго, та в перспективі все ж таки планує відкрити і групові заняття із цього соціального танцю.

Аргентинське танго – це…

Аргентинське танго – це танець пристрасті, емоцій, переживань, кохання, кохання щирого, або ж нерозділеного. Дуже часто ми можемо спостерігати коли танго виконується в трьох, одна партнерша і два партнери або ж навпаки, це свідчить про боротьбу між собою, як інколи трапляється й в житті.

Та інколи аргентинське танго буває і спокійним, характер виконання цього танцю на пряму залежить від музичного супроводу.

Класичне танго відноситься до бальної програми, яку часто представляють танцюристи на змаганнях, аргентинське ж танго – це є спрощена версія класичного танго, але це не означає що воно зовсім не цікаве в своїй техніці, просто воно більше пристосоване для виконання усіма бажаючими, непрофесіоналами а любителями.

Аргентинське танго – може виконуватись лише під відповідний музичний супровід, і в цьому його особливість, почувши лише перші акорди музичного звучання, ми вже можемо відразу зрозуміти , що зараз буде виконуватись аргентинське танго.

Цей танець завжди в тренді, за ним завжди цікаво спостерігати, і не один глядач перекладав подумки на себе роль виконавця.

Аргентинське танго для початківців, чи важко навчитись танцювати

Насправді аргентинському танго може навчитись будь-хто бажаючий, не важливо скільки вам років і чи займались ви танцями раніше. Це різновид соціального танцю, який і існує для того щоб кожен міг потанцювати той стиль танцю про який мріяв. Так аргентинське танго не є зовсім простим танцем, технічно він досить складний, але легко піддається вивченню непідготовленим людям, тим паче що існують групи які підготовлюють початківців для більш складних елементів в майбутньому.

Також існують вечірка із соціального аргентинського танго де також кожен бажаючий може практикуватись в своїх вміннях , вивчивши хоча б декілька основних елементів на уроках.

Якщо ви дочитали до кінця і Вам сподобалось, ставте лайк❤ і підписуйтесь на наші соціальні мережі, далі буде ще багато цікавого!!!

             

Коментарі (0)
Отменить Залишити коментар