One Life
  • ua
  • ru

Що таке тверк і де його початок

Twerk – в перекладі нічого не означає, це видумане слово спеціально для одного із різновидів танцю, походження тверку африканське хоч багато хто вважає що англійське, так, на різних мовах воно звучить і пишеться однаково. Не так давно його внесли до декількох словників.

Тверк не являється повністю з нуля придуманим танцювальним напрямком, він переродився із інших, раніше започаткованих хореографічних стилів, таких як : буті денс, поппінг, реггетон і т.п. Якщо говорити про буті денс і поппінг, то ці танці включали в себе лише тряску і танець сідницям, але виконавцям цих жанрів стало нуднувато та й глядачам не дуже цікаво було спостерігати постійно за одним і тим же , тим паче що на одних сідницях багатої і цікавої хореографії не створиш, тому танцівники добавили більшу гамму рухів іншими частинами тіла і для цього знадобилась нова назва, адже стара означала лише одне і вже не підходила під новостворену хореографію, от таким чином і з’явився – тверк , тверкінг, twerk, twerking .

Якщо враховувати той факт що основна частина тіла якою виконується тверкінг є таз і сідниці, можна зрозуміти що зародження цієї хореографії має африканські витоки, бо як всім нам відомо саме там славиться жіноча половина своїми «п’ятими точками», тому першими хто танцював twerk – були африканські жінки.

Школа танцю у Львові із тверку ? Ні, такої школи немає, та майже в кожній студії цей стиль можна знайти, адже він так полюбився серед молодих дівчат.

Техніка виконання twerking, тверк - основні елементи та особливості тряски.

Тверкінг – це танець який включає в себе основну частину танцю і другорядну, основною являється – буті денс (танець сідницями), другорядною – усі інші рухи тіла.

На поппінг в тверку говорять – тверкати (трясти) сідницями. Якщо колись twerking  був досить вузькоплановим , то зараз багато чого змінилось, раніше вважалось що танцювати twerk  - це несерйозно і взагалі це не танець а посміховище та ще й вульгарно до всього того,тому тверк довго ніхто не сприймав в серйоз, то сьогодні усі розуміють що twerk - це танець, який ні чим не поступається іншим стилям танцю, і досягти ідеальної техніки тверкінгу не так то й легко.

Тряска попою в тверку поділяється на декілька різновидів, а саме : стоячи, напівприсядки, стоячи на колінах, лежачи на животі, стоячи на руках опираючись ногами об стінку, це основна частина тверкінгу. Що стосується танцювальної частини тверкінгу, то до тряски добавляються еротичні рухи із стрип пластики, рухи тазом і корпусом і т.п.

Тверк для початківців, що потрібно для того щоб танцювати twerk

Насправді танцювати тверк може навчитись кожен, неважливо займався ти раніше танцями чи ні, неважливо скільки тобі років і жінка ти чи чоловік. Так так, тверкінг танцюють і чоловіки правда це рідке явище але буває, бо все ж рахується що twerk – це жіночий вид танцю, тому що природою так закладено що фізіологічно жінкам легше виконувати поппінг а ніж чоловікам.

Але справа в іншому, для того щоб танцювати тверк вам потрібно як то говориться, мати чим трусити, декого природа нагородила цим з народження, а що робити тим в кого цього немає?) Звичайно це не перешкода для занять тверком , просто коли сідниці більші то і тверкінг виходить ефектнішим. Для того щоб досягти такого ефекту існують спеціальні закачки для сідничної частини, які дадуть вам з часом можливість гарно тверкати.

Що стосується дітей, то twerk абсолютно не дитячий вид танцю, та й фізично діти в ранньому віці ще не можуть його осилити, тому варто починати танцювати тверк не раніше підліткового віку.

Якщо говорити за одяг в якому варто займатись на заняттях із тверку, то в обов’язковому порядку це повинні бути короткі шорти, навіть більш схожі до трусів, для того щоб нічого не сковувало вашого руху, якщо ви комплексуєте , то це можуть бути і лосини, але вони також повинні бути спеціальними, такими які б не сильно вас обтягували.

Музика під яку танцюють тверк , різноманітна, сучасна і популярна, головне щоб в ній були чіткі ритми які б ви могли відбити своїми сідничками.

А тепер ми дійшли до основного питання,  чи можливо схуднути завдяки тверкінгу і чи можливо навчитись танцю тверк самостійно в дома. Стосовно схуднення, то це правда, twerk дуже активний, тому схуднути займаючись ним можна, зазвичай найбільше худнуть ноги і талія, але за рахунок того що наростає сіднична м’язова частка, тому звичайно що візуально здається що талія і ноги стають тоншими, тому будьте обережними з цим, в залежності від того якого кінцевого результату ви бажаєте.) А от навчитись самостійно в дома тверкати за допомогою відео уроків навряд чи вийде, бо це незвичайна тряска, вона має свою, особливу техніку, яку самотужки зрозуміти важко, тому б я радила відвідати хоча б декілька уроків з тверку.

В Україні ж тверк давно популярний, хоч у багатьох він ще і викликає збентеження, але у всіх прогресивних танцювальних студіях є.

Якщо ви дочитали до кінця і Вам сподобалось, ставте лайк❤ і підписуйтесь на наші соціальні мережі, далі буде ще багато цікавого!!!

       

Коментарі (0)
Отменить Залишити коментар