One Life
  • ua
  • ru

Детально про стретчинг — що воно таке

Stretching – саме слово дає розуміння того що цей вид занять пов'язаний із розтягненням і пластикою. І це так, справді стретчинг — це розтягнення усього можливого, а якщо точніше: розтяжка усіх сухожиль спини, нижньої , верхньої, передньої і задньої частини ніг, а також ахілесової жилки , шиї, бічних м'язів живота, поясниці, рук,одним словом — всього що має сухожилля або тканини які здатні тягнутись і розтягуватись. Стретчинг потрібний для розтяжки сухожиль, м'язів, усіх частин тіла.Раніше ним займались лише художні гімнастки, танцюристи (і то не всі), в основному танцівники класичного або бального жанрів танцю, пізніше коли виникли ще такі напрямки як, модерн і контемпорарі, то там на уроках також можна було зустріти елементи стретчингу.

Студія розтяжки у Львові повністтю спрямована на розтяжку усіх м'язів і сухожиль вашого тіла різними методами та специфіками. Уроки з танців також включають в себе елементи стретчінгу, адже розтяжка зараз потрібна в кожному стилі танцю.

Для кого призначені уроки стретчингу?

Stretching – відноситься швидше до різновиду фітнесу а ніж до танцю.Та все ж таки він є невід'ємним елементом майже кожного напрямку хореографії окрім соціальної.Сьогодні ж стретчинг виділяють як окремий вид занять, який не переплітається із іншими,починається урок зі стретчінгу із звичайної спокійної і легенької розминки, а закінчується складними гімнастичними елементами. Зараз все більшої популярності набуває розтяжка на полотнах, вона вважається однією із найефективніших. Окрім того що стретчинг є дуже корисним для вашого здоров'я , за допомогою нього можна непогано підтримувати і свою фізичну форму . Якщо раніше усі поціновувачі фітнес-залів і тренажерів, починали із доріжки для бігу і закінчували гантелями, після чого йшли до дому, то сьогодні розумні фітнес-інструктори наголошують і радять щоб після активного заняття обов'язково позайматись хоча б декілька хвилин розтяжкою, це не лише покращить ваше самопочуття і еластичність ваших м'язів, але й поліпшить їхню форму. Стретчингом можуть займатись абсолютно всі, в незалежності від статі, віку, фізичних можливостей, а також він зовсім нешкідливий, тому навіть для тих у кого є якісь проблеми зі здоров'ям в тому числі з серцем він точно не зашкодить.

Стретчинг — основна мета шпагат.)

Так! Якби смішно не звучало, але першою метою відвідувачів уроків з розтяжки являється саме цей фактор) Останнім часом дуже популярною стала саме ця тема - поперечного, повздовжного, будь-якого. А найцікавішим являється те що цікавить це питання людей які ніяким чином не пов'язані із танцями чи спортом.

  • Питання № 1

За скільки часу можна сісти на шпагат?

Це абсолютно індивідуально, хтось може сісти й за тиждень, а комусь і півроку мало.

  • Питання № 2

Чи може чоловік сісти на шпагат?

Звичайно що так, просто фізіологічно чоловічій половині людства це вдається важче, якщо вибирати на який із шпагатів сісти легше, то однозначно на поперечний, хоча це також індивідуально, залежить на пряму від природніх даних.

  • Питання № 3

Як сісти за тиждень на шпагат?

Так це дійсно можливо, але не кожному під силу, для того щоб це осилити, потрібно розтягуватись кожного дня і бажано декілька раз на день, та попереджаю на перед що це неприємний процес, досить болючий , тим паче за такий короткий період часу крипатура не встигатиме проходити.

  • Питання № 4

Які розтяжки потрібно виконувати для того щоб сісти на шпагат?

Для того цього підійдуть абсолютно всі розтяжки призначені для розтягування ніг, для посилення ефекту використовуються підручні елементи : дивани, крісла, лавки, книги, грузики і т.п.

  • Питання № 5

Як сісти на шпагат в домашніх умовах?

Точно так само як і на уроці стретчингу, якоїсь особливої програми для домівок немає, але я б не радила на початках займатись тим самостійно, якщо раніше ви ніколи ні чим подібним не займались, то вартує відвідати хоча б декілька занять з тренером із стретчингу, для того щоб побачити як відбувається цей процес, адже не знаючи певних особливостей свого тіла ви можете собі лише нашкодити.

Які бувають різновиди стретчингу? Розмежування розтяжки на підвиди відбулось зовсім недавно. Основні із них : пасивне розтягування, активне розтягування, розтягування для схуднення, статичне розтягування, балістичне розтягування, динамічне розтягування. Що стосується мене , тоя б радила пасивне розтягування, воно більш ефективніше і менш травматичне в порівнянні із іншими.

                                 

Коментарі (0)
Отменить Залишити коментар