One Life
  • ua
  • ru

Поява соціальних танців  у нас в Україні

Не так давно з'явилось в Україні таке поняття як соціальні танці, чого не скажеш про Латинську Америку та інші країни, де це явище існує з давніх давен. Соціальні танці — дивлячись на назву розумієш, що це танці призначені для широкого кола суспільства,  і правда, цей вид танців можуть танцювати всі дорослі люди в незалежності від танцювальних навичок. До сіціальних танців відносяться: кізомба,тарашинья ( різновид кізомби) бачата, сальса, сальса касіно,аргентинське танго, мілонга ( різновид танго), та ін..Кожен вибирає те що йому по душі. Особливістю цих танців є те що вони танцюються лише в парах, елементи і кроки вивчаються окремо, а от вже сам танець танцюється лише в парах.

Дуже багато людей запитують про бальні танці маючи на увазі саме соціальні танці, хоч вони дещо взаємопов'язані між собою, та виконання сильно відрізняється, і якщо бальними танцями займаються в основному люди для яких це являється професією, то соціальну хореографію танцюють всі кому це подобається — любителі, які раніше ніколи не танцювали, або ж ті хто в минулому займався танцями але покинув і т.п.

До латиноамериканських танців із соціальних танців відносять — танець кізомаба, бачата і сальса.

Танці для дорослих

За той короткий період існування цього виду хореографії на Україні, соціальні танці здобули сильну популярність. В порівнянні навіть із країнами де вони зародились , там їх танцюють виключно для свого задоволення, люди виходять вкінці дня на вулиці і після важкого трудового дня і танцюють, тим самим відпочивають самі і приносять задоволення іншим, більшість із них звичайні люди і не являються професіоналами, але зі сторони так відразу і не скажеш, до них можуть приєднуватись усі бажаючі. 

Заходи на яких можна потанцювати соціальні танці

Зараз в найбільших містах України регулярно відбуваються фестивалі і змагання з сальси, кізомби,бачати, аргентинського танго, а клуби які виникли містах постійно влаштовують вечірки відповідного напрямку. Тому якщо раніше рахувалось, що соціальні танці — це просто заняття для душі і відпочинок, то зараз можна з впевненістю сказати усі соціальні танці є рівноправними конкурентами професійній хореографії. 

Важливим фактором є те, що соціальні танці різноманітні і кожен може вибрати що йому більше подобається.

Соціальні танці також часто називають вуличними, але вони абсолютно протилежні таким стилям як hip hop, jazz funk, break dance та іншим, тим паче що соціальні танці виконуються в парі, таку назву вони отримали від того що за кордоном досить часто їх можна зустріти на вулицях, в нас також вже можна спостерігати за таким дійством, наприклад у Львові на Площі Ринок.

Танцювальна студія у Львові яка спрямована лише на соціальні танці інколи може бути ісама ініціатором створення таких заходів.

Якщо ви дочитали до кінця і Вам сподобалось, ставте лайк❤ і підписуйтесь на наші соціальні мережі, далі буде ще багато цікавого!!!

Коментарі (0)
Отменить Залишити коментар