One Life
  • ua
  • ru

Метод Пілатесу забезпечує ефективну фізичну підготовку

Джозеф Пілатес набував свою популярність і йшов до успіху протягом багатьох років. В даний час багатьма професіоналами фітнесу пропонуються різне програмне забезпечення, нібито натхнена самим автором. Вони комбінують його метод, точніше те, що їм вважається важливим і правильним з іншими елементами вправ. Виходить зовсім інше, істотно відрізняється від методики Пілатеса.

Справжнім методам творця вже виповнюється віковий ювілей. Їх ефективне використання доведено глибокої фізпідготовкою, визнаної в самих різних куточках світу.

Справа автора успішно триває Романою Крижановської, що була у свій час його ученицею, а потім - і колегою. Вона вже шість десятиліть слід вченню і його строгим канонам. Пристрасть продовжувачки великого справи підхоплена її дочкою, яка пройшла навчання у самого Пілатеса. Таким чином, формується нова армія професійних послідовників методики.

Нарешті вже є не одна студія з пілатесу у Львові , яка пропагує та працює за методикаою Пілатеса, звичайно кожен тренер добавляє в заняття багато й інших елементів , які рахують доречними для розробки чи закачки тих чи інших м'язів та суглобів.

Все про Пілатес - хто він такий?

Джозеф Пілатес в 1880-му році на світ з'явився в Німеччині. Страждав від хвороб, а тому мав слабке здоров'я. Саме тому в дорослому житті займався власним фізичним здоров'ям. Захоплювався єдиноборствами, таї Chi, йогою.

Спочатку розроблений метод називався «Контрологіей», мистецтвом виконання контролю рухів. Реформерах розробляють - спеціальний тренажер. Паралельно з цією діяльністю, Пілатес займав посаду асистента у лікаря протягом майже 10 років.

Найважливішим дослідженням Пілатеса по Др. Греції стали роботи за станом атлета еллінської епохи, виконані з фахівцем по текстам старожитностей.

Досягнувши віку 32 років, перебирається до Англії. Існування забезпечував заробітками боксера, тренера і циркача.

В першу світову потрапляє в тюремну камеру. І там тренується і приділяє увагу гігієні укладеного контингенту. Назад на батьківщину приїжджає після війни і починає співпрацювати з Von Laban.

У 1926-му Пілатеса висилають в США. У плавання відбувається його знайомство з Кларою, яка згодом стала його дружиною, пізніше в Нью-Йорку організовують студію. Методикою Пілатеса зацікавилися циркачі. Популярність її швидко зростає, оскільки з'явилися особи, переконані в ефективності методу і широко його рекламують. Серед них і Марта Грехем, і Джордж Баланчин. Надалі автор розробки і прихильники її вдосконалять протягом наступних десятиліть.

Самого Пілатеса раптово Герасимчука в 1967 р Йому було 87 років. Романа Крижанівська, що стала його протеже, разом з дочкою та онукою продовжили справу великого вчителя.

Принципи Пілатеса, що охоплюють основні напрямки

Основними принципами, які об'єднані в ефективну методику Пілатеса, є:

  • Дихання - пілатесом воно визначено як глибоке. Передній частині грудної клітини дихання не стосується, живіт не надувається, повітря заповнює легені в нижній частині. На думку автора, тіло людини приречене при відсутності правильного дихання.
  • Центр - під енергетичним джерелом (або каркасом міцності) маються на увазі м'язи живота, як прямі, так і поперечні. Енергія спрямовується звідси по тілу. Кожен день обов'язкове солідна конструкція такого каркаса.
  • Концентрація - потрібні інтенсивна діяльність, зв'язок свідомості, тіла і руху. Вправи по черзі переходять з одних видів в інші.
  • Контроль - в практиці розробника присутня контролювання м'язового стану зусиль думок. Недбайливе виконання і безконтрольність рухів їм ніколи не заохочувалися. Він завжди підкреслював, що користь буде від правильності виконання рухів, а не від їх кількості і повторення.
  • Точність - будь-який рух по пілатесу має точне обгрунтування. Автор говорив, що точність повинна стати другою натурою для постійного контролю власних рухів.
  • Плавність - ефективними є плавні рухи. Після досягнення точності буде досягнуто необхідні витривалість і сила. Танцювальна школа One Life також має в своєму переліку пілатес, який базується на головних методах Пілатесу, та намагається донести кожному учневі правильність їхнього виконання.

У чому популярність методу?

У методі задіюються всі: дух, тіло і розум. Для виконання вправ обов'язковими є їх точність і ефективна координація дихального процесу. Він служить для зміцнення каркаса, поліпшення рівноваги, а також координації, зменшення стресових випадків. Методом можуть користуватися практично всі люди у віці 10-100 років.

Методика застосовується приватними студіями, госпіталями, клініками, щоб відновлювати здоров'я постраждалих атлетів і професіоналів. Будь-яка людина, якого тягнуть гармонійна грація, - може сміливо розраховувати на метод Пілатеса.

Ціна уроків за методом Пілатеса у Львові на групові заняття становить від 350 грн за 8 занять, ціна індивідуального заняття вам обійдеться від 200 грн. за урок.

Якщо ви дочитали до кінця і Вам сподобалось, ставте лайк❤ і підписуйтесь на наші соціальні мережі, далі буде ще багато цікавого!!!

                                             

Коментарі (0)
Отменить Залишити коментар