One Life
  • ua
  • ru

Коротка історія танцю контемпорарі

Під назвами контемпорарі, контемп і contemporary мається на увазі один і той же сучасний танець, в повному обсязі сформованого і що знаходиться в стані постійного пошуку найбільш виразних і привабливих рухів, які найкраще прийнятні йому. Витоки танцювального жанру беруть свій початок з середини минулого ХХ століття, хоча точне визначення меж появи танцю і стилю нереально.

Все про взуття для контемпа

Контемп не може вважатися єдиним стилем. Це, швидше за все, об'єднана сукупність багатьох методик танцювальних напрямків, серед яких проглядаються класика і джаз-модерн, йога і цигун, тай цзи цюань. Тіло людини, який танцює контемп, знаходиться в гармонії, легкості і особливої виразності, що виходять, здавалося б, за його природні можливості.

Головним в танці для сучасної молоді є самовираження власних почуттів і прагнень за допомогою пластики. Використання особливих стилів робить зрозумілим той факт, що виконують контемпорарі часто на босу ногу, щоб мати можливість максимально виразити прагнення і бажання. Правда, для танцю босоніж потрібен великий досвід, напрацьований відповідними тренуваннями. Для виконання рухів з підлогою потрібне надійне зчеплення і одночасно свобода для пластики.

Використання поширених чешок або звичайних шкарпеток, створенню оптимальних умов не сприяє. В даний час для виконання танців розроблені чешки, призначені для хореографії.

Такі чешки, що відрізняються зручністю і легкістю, виготовляються з складно переплетених стрічок. Обтягуючи ступні, вони забезпечують опору. Використання цих чешок сприяє створенню оптимальних умов для танцюючих. При цьому дихають ступні. Непомітні на ногах. Спостерігається якісне зчеплення з підлогою.

Матеріал виготовлення взуття для contemporary відрізняється міцністю і добротністю. Чи не протирається за пару-трійку танцювальних занять, як буває найчастіше із звичайними носочками. Під пальцями розташовані подушки, що виконують роль підтримки.

Хороший варіант і використання напівчешек зі спеціальними отворами під пальці. У виготовленні цієї моделі застосовується високоміцна тканина на гумовій основі. Вона тягнеться в будь-яку сторону. Якщо взування хороша і добротна, при її шитті враховані особливості танцювального стилю, то це гарантуватиме захист від травм і оптимальні умови для комфортних занять улюбленою справою.

Танцюристу важливо використовувати саме спеціалізоване взуття, щоб не відчувати труднощів і незручностей, швидко освоювати всі рухи танцювального жанру. Практично будь-який танець є з'єднанням рухів, що складають його базу, і особистої імпровізації.

Ніякого «духу» не спостерігатися, якщо танцюрист поранив ногу або натер мозолі. Навіть незначна травма стає джерелом болю, яка відволікає і збиває з ритмів. Йому вже не до творчості і досягнення високих результатів.

Уроки з контемпу у Львові вимагають наявності при собі спеціального взуття для контемпораррі як максимум, або носків як мінімум.. Танцювальна студія у Львові One Life поки що не вимагає професійного взуття, для того щоб відвідувати наші заняття з контемпу вам буде достатньо звичайних носків.

Якщо ви дочитали до кінця і Вам сподобалось, ставте лайк❤ і підписуйтесь на наші соціальні мережі, далі буде ще багато цікавого!!!

                                         

Коментарі (0)
Отменить Залишити коментар