One Life
  • ua
  • ru

Контемп – це...

Різновид сучасної хореографії , із поєднанням класичної, балетної бази, та перформенсом і імпровізацією. Contemp включає в себе партерну частину (елементи які виконуються на підлозі).

О Боже, як я люблю цей вид - contemp , я готова це повторювати і повторювати , адже це такий дівчачий жанр, і це зовсім не означає що його не виконують хлопці, танцюють ще й як, особисто мені навіть більше подобається спостерігати за чоловіками  в цьому стилі ніж за дівчатами.

Contemp -  це танець який може бути абсолютно різним: ніжним, мужнім, жіночним, не побоюсь цього слова — тваринним, дитячим, дорослим, пристрастним, героїчним,страждальним і ще сила-силенна прикметників можна до нього підібрати, і зовсім неправильне те судження , що контемп завжди сумний і вкінці номеру обов'язково хтось із героїв повинен померти.) Я бачила безліч веселих робіт в стилі контемпорарі, просто чомусь частіше  ставлять хореографію на сумну тематику, зараз наприклад популярною є тема війни.

 Контемпорарі - чому мені так полюбився саме цей напрямок ? Тому що ним можна найкраще передати свій душевний стан глядачеві, а у жінок він по-особливому непостійний і перемінливий.Контемпом дуже зручно, а найважливіше дуже гарно  можна провести сюжетну лінію в танці, бо я люблю щоб в кожный хореографії була тема і своя історія, щоб вона відрізнялася від іншого танцю не лише музикою чи рухами але й глибоким наповненням і станом танцюриста, адже коли цього немає то це зовсім стає нецікавим глядачеві і дуже швидко набридає.Контемп - це танці для душі, коли важко, коли радісно, коли сумно, коли неспокійно... на допомогу приходить контемпорарі ( смішно звучить, як реклама якогось лікарського засобу))), але для мене це так, а яка чудова хореографія народжується в такі моменти.)

Із першої думки здається, що контемп дорослий різновид танцювального жанру, але ж ні, ним займаються і діти.

Сontemporary - і його особливості

Танець контемпорарі  мені імпонує тим, що це  - вільний танець, без будь яких обмежень і форм, чим ти природніший в ньому — тим краще, і ніхто не в праві тобі сказати що ти танцюєш не правильно чи щось в цьому дусі. Contemp – це свого роду імпровізація, і ти рухаєшся так, як ти це відчуваєш саме в цей момент, і це означає що кожен твій танецювальний кусочок який ти виконуватимеш навіть під той самий музикальний супровід буде оригінальним і не схожим на той який ти виконував буквально 5 хвилин тому назад, адже так як і в житті так і в імпровізації — двох однакових моментів не буває.

В контемпі ти в праві виконувати рухи так як тобі подобається, одівати те що тобі подобається, і це велика перевага над усіма іншими різновидами.  

Контемп танцюється в різних формах, можна  сольно — тоді ти взагалі ні від кого не залежиш і можеш розкритись на всі 100 %, а бо ж навпаки в парі  - хлопець з дівчиною, дівчина з дівчиною, хлопець з хлопцем, це не відіграє ролі на відміну від бальних танців.

Уроки контемпа у Львові теж досить популярні та все ж в більш вузькому колі однодумців та поціновувачів цього стилю танцю, поскільки для того щоб його осилити потрібно мати не аби які навики, тому він далеко не кожному під силу, але все ж таки Львів завжди виділявся поміж іншими містами України тому діаспору з контемпу намагаються розширити та посилити в нашому місті.

Контемпорарі - як окремий стиль

Але хто міг би подумати що такий вільний стиль хореографії  як контемп міг переродитися із класичного балету, але це справді правда , все так і було, і на мою думку спільного в них залишилось на сьогоднішній день — це лише вигляд вистави, контемп також схожий на маленьку виставу — із зав'язкою, кульмінацією, можливо інколи з конфліктом і обов'язково з розв'язкою. А що стосусується техніки contemporary, музики і самого виконання, то з роками це стали абсолютно два різні танцювальні стилі, нові тенденції які виникають в мистецтві не можуть ніяким чином не впливати і на танець. Контемпорарі можна виконувати під звук природи, або й під суцільну тишу і від цього він не стає обділеним чи недовершеним, а навпаки несе в собі ще більшу загадковість і чарівність.

Якщо ви вважаєте себе такими ж неповторними і неземними, із своїми таємницями про які не знаєте як розповсіти, то станцюйте їх у контемпі, бо цей танець саме для вас,  і я більш ніж впевнена що ви його полюбите так само як і я.

Уроки танцю з контемпу дадуть вам можливість та навики які дадуть вам все потрібне для легшого засвоєння й інших стилів танцю : розтяжку, пластику, артистичність, музикальність та багато іншого.

Contemporary dance - окрім того що це танець, це щей хороший тренажер для вашого тіла, якщо ви забажали посилено зайнятись контемпом то вам більше будуть непотрібними ні тренажерні зали ні фітнес центри, тому що ту ви знайдете те навантаження яке виявиться чудовою заміною нудних, довгих та важких занять, і плюс до цього ви отримаєте хороший настрій та задоволення від того що робите!) 

Якщо ви дочитали до кінця і Вам сподобалось, ставте лайк❤ і підписуйтесь на наші соціальні мережі, далі буде ще багато цікавого!!!

Коментарі (0)
Отменить Залишити коментар