One Life
  • ua
  • ru

Контактна імпровізація – що це ?

Контактна імпровізація – це абсолютно нове та вільне поняття в сучасній хореографії, вільної  форми виконання,зазвичай контактною імпровізацією займаються люди із абстрактним і не схожим мисленням на інші. Рахується що цей танець перечить усім канонам світового танцю, по скільки немає ніякої обов’язкової бази і базується в основному лише на відчуттях та дотиках, в якійсь мірі на інтуїції.

Все ж таки вважається що походження контактної імпровізації пішло від парного контемпу та модерну. Для виконання цього танцю обов’язково потрібен ще один або декілька партнерів.

В 1970 році в штатах вперше було засвідчено про контактну імпровізацію , як про окремий танцювальний стиль, та в Україні широкого попиту цей танець набув лише декілька років назад.

Танцювальна школа у Львові One Life поки що немає в себе уроків із контактної імпровізації, та на майбутнє цей стиль у нас є в планах, тому будемо тримати вас в курсі.

Контактні танці та їхні особливості

Контактною хореографією вважаються будь-який танець який виконується в парі, та на відміну від інших стилів хореографії контактна імпровізація може виконуватися в різній інтерпретації, хлопець з дівчиною, дівчина з дівчиною, хлопець з хлопцем, або ж груповим номером, в той час коли наприклад бальна хореографія лише в стандартному варіанті – партнер і партнерша.

Та в будь-якому випадку розуміння і вміння правильно вміти себе подати в контактному танці дуже важливо, для того щоб танець виглядав злагодженим та цілісним.

В парі повинно бути рівноправ’я, для того щоб все вийшло як найкраще, кожен із партнерів повинен добре знати свою партію та достеменно володіти своїм тілом, щоб якомога менше доставляти незручностей своєму партнерові.

Чим потрібно володіти щоб відбувся перформанс в танці

Хоч і вважається що контактна імпровізація – це танець для навіть непідготовлених людей, та це все ж таки не так, адже в контактному танці ви несете відповідальність не лише за себе одного але й за партнера, тому ви маєте чудово відчувати партнера та володіти своїм тілом. Окрім цього важливо вміти правильно віддавати вагу – це чисто хореографічний термін, тримати баланс, відчувати опору, володіти інерцією за рахунок чого будете виходити в ту чи іншу підтримку, та ці всі навики здобуваються не відразу, а поступово.

Враховуючи ці всі технічні моменти якими повинен володіти танцюрист для того щоб виконувати складні елементи в танцювальному перформенсі, початківці для початку вивчають легкі елементи та навчаються володіти своїм тілом від кінчиків пальців на ногах до кінчика голови.

Якщо ви дочитали до кінця і Вам сподобалось, ставте лайк❤ і підписуйтесь на наші соціальні мережі, далі буде ще багато цікавого!!!

                               

Коментарі (0)
Отменить Залишити коментар