One Life
  • ua
  • ru

Походження естрадних танців. Що таке естрадні танці.

Саме значення слова «естрада» вже дозволяє нам мати якесь уявлення про естрадні танці. Естрадні танці – сценічні танці. А якщо бути точнішими то один із різновидів сценічного танцю, відповідно що найчастіше ми їх можемо спостерігати на сцені. Окрім такого танцю ми ще не раз чули і про такі ж вокальні твори, пісні.

Виникнення сценічного або естрадного танцю відбулось набагато раніше а ніж усі інші сучасні танці, тому назвати його сучасним танцем важко. Перший раз сценічний танець вийшов на сцену ще у 20 роках в Росії.

Сценічний танець був заснований для того щоб оживити сцену,збагатити сценічні номери, вокальні номери і звеселити публіку.

Сьогодні насправді мало яка танцювальна школа у Львові вводить в себе естрадні танці, тому що естрадний танець відходить на задній план і поступається місцем сучасній хореографії, та є ще старі школи, а частіше - це колективи, які вивчають і займаються лише естрадною хореографією, бо якби там не було, а фестивалів більше з естрадної хореографії і чекають там , саме на неї. 

Різновидність сценічного танцю

Естрадний танець поділяється на декілька видів, а саме:

  • Народний естрадний танець ;
  • Сучасний естрадний танець;
  • Спортивний естрадний танець.

Народний естрадний танець – це народний танець в естрадній, дещо осучасненій обробці, з сучасними елементами, які відображаються не лише на техніці але й на костюмах.

Сучасний естрадний танець – це бальна хореографія і інші різновиди танців, на які також вплинула естрадна стилістика.

Спортивний естрадний танець – це естрадний танець який включає в себе акробатичні елементи ,гімнастику.

Естрадна хореографія – це будь який стиль танцю який виконується не в чистому вигляді а з вливаннями естради.

Одяг для естрадних танців, та як навчитись їх танцювати.

Якщо говорити про форму в якій займатись на тренуваннях із естрадної хореографії то якихось особливих вимог немає, це залежить лише від певного,точного напрямку естрадного танцю, якщо народний – то це повинні бути спеціальні туфлі, а в хлопців чоботи, якщо естрадний ( бальний) – то це також спеціалізовані туфлі як для хлопців так і для дівчат і для спортивних – частіше за все це джазовки.

На концертах під кожен танцювальний номер готується відповідний костюм.

Естрадні танці танцюються як великими групами так і маленькими, дуетами, в парах та окремо. Навчитись танцювати естрадні танці може кожен, якоїсь особливої підготовки для цього не потрібно, та з кожним роком естрадна хореографія  відходить на другий план, і рахується вже зовсім не популярною. Частіше за все естрадні танці танцюють діти , це можуть бути сюжетні номери, а можуть бути і підтанцьовки під вокал соліста. Тому для того щоб можна було ще хоча б якось розвивати цей різновид хореографії створені фестивалі в яких приймають участь колективи які танцюють таку хореографію.

Якоїсь певної хореографічної бази естрадні танці не мають, базою являється той стиль танцю який обробляється в сценічному жанрі.

Якщо ви хочете знайти естрадні танці на території якихось танцювальних студій чи шкіл, то вам це навряд чи вдасться, бо естрадою зазвичай займаються колективи які і носять таку назву – Колектив або ансамбль сучасного естрадного танцю.

Естрадні танці не є всесвітньо відомим різновидом хореографії, їх танцюють лише на території СНГ.

Як довго ще існуватиме естрадна хореографія , важко, напевно стільки ж скільки ж і естрадні пісні, під які вони і виконуються.

Якщо ви дочитали до кінця і Вам сподобалось, ставте лайк❤ і підписуйтесь на наші соціальні мережі, далі буде ще багато цікавого!!!

                               

Коментарі (0)
Отменить Залишити коментар