One Life
  • ua
  • ru

Пілатес ефективність і величезна користь від навантаження

У фітнес-напрямку пілатес встиг завоювати стійкі високі позиції. Він зайняв тверде місце в програмах величезної кількості фітнес-груп. Люди зрозуміли ефективність тренувань, що приносять велику користь.

Пілатес пропагує взаємодію розуму з тілом, а також м'які навантаження. Він входить в mind & body. Основою таких програм є тілорух, здійснюване через осмислені дії. Це означає, що людина усвідомлює всі свої рухи при здійсненні різних вправ.

Все це приносить постійно зростаючу популярність Пілатес, який гарантує позитивний вплив правильно спланованих навантажень.

Кожна школа пілатесу у Львові повинна забезпечувати ефективні заняття із пілатесу, тому при виборі закладу, обов'язково проконсультуйтесь із тренером , щодо занять, адже пілатес може бути спрямований на різні області навантаження.

Пілатес, яке його застосування?

Joseph Pilates заснував тренувальний напрямок. Їм була розроблена система вправ, напрямок яких полягає в зміцненні глибоких м'язів людини, що відповідають за розташування суглобів і хребта по відношенню до тіла.

М'язова система людини складається з м'язових корсетів (поверхневого і глибокого). Зовнішній корсет об'єднує великі м'язи, які є основними в здійсненні рухів.

У складі глибокого корсета багато дрібних м'язів, які несуть відповідальність за стабілізацію окремих частин тіла або всього тіла. Такі м'язи утримують і фіксують положення голови по відношенню до шийної частини хребта. Вони забезпечують стабілізацію поперекових хребців по відношенню до тазостегнових суглобів.

Призначення таких м'язів відрізняється непомітністю наших рухів. Для з'єднання хребців недостатньо дисків і зв'язок. Є потреба ще й у дрібних пучках м'язів, які охоплюють хребці, дозволяючи не тільки їх рух, а й утримання положення.

Розвиток слабкості м'язових корсетів відбувається тоді, коли спостерігається малорухливість життя, при якій рухаються великі, але глибокі дрібні рухи практично не реагують на рух. Через слабість останніх викривляється хребет, порушується постава. При наявності у людини сколіозу такі м'язи не можуть забезпечувати необхідне навантаження на хребці.

Основними змінами при порушеннях в глибоких м'язах, які пов'язані з нерівномірністю навантажень хребців на міжхребцеві диски і весь хребет. Хребці можуть навантажувати передні ділянки дисків, а можуть і задні, або бічні. Нерідко це призводить до ослаблення цих ділянок диска, появі міжхребцевої грижі. Активність такого корсета активізує кровообіг, оновлюючи і відновлюючи дискові і хребцева структури.

Пілатес результати радують і надихають

Пілатес популярний не тільки через високі і ефективні результати, любителі фітнесу при виборі тренувань виходять з принципу активності, точніше її відсутності. Методика відрізняється низьким інтенсивним горизонтальним навантаженням, образно кажучи, метод полягає в приході на заняття і відпочинку, що є найчастішою прерогативою при виборі способів тренування. На перший погляд пілатес - тренування для ледарів, типу ЛФК, що відрізняється деякими особливостями.

При належному ставленні до пілатесу, він виявляється активним тренувальним процесом з навантаженнями. При занятті їм втомлюються точно так, як і на тренажерах, коли займаються всерйоз, а не відпочивають.

Пілатес є функціональним тренувальним заняттям, зміцнює глибокі м'язи. Це не розтяжка, як дехто стверджує. Це саме той правильний вибір, якщо є прагнення до виправлення постави та зміцнення хребта. При поєднанні навантажень і пілатеса відбувається подвійне зміцнення хребта, особливо, коли в ньому є грижі.

Уроки танцю у Львові не завжди можуть дати той результат , який може дати пілатес, адже танці бувають різні, тому важливо для початку визначити саме ваші потребності.

Ціна у Львові на групові заняття по пілатесу становлять від 350 грн. за 8 уроків, також можливі індивідуальні заняття , ціною від 200 грн. за заняття.

Якщо ви дочитали до кінця і Вам сподобалось, ставте лайк❤ і підписуйтесь на наші соціальні мережі, далі буде ще багато цікавого!!!

 

                   

Коментарі (0)
Отменить Залишити коментар