One Life
  • ua
  • ru

Джаз фанк — цікава історія виникнення

Що таке джаз фанк? Без всяких сумнівів можна сказати що jazz funk - це король серед всієї сучасної хореографії. Так як і всі інші вуличні стилі -  джаз фанк не є виключенням, він також народився в Латинській Америці афро-американцями, хоч в ньому не так багато рухів тазом та сідницями як в тверку наприклад, але інколи такі елементи зустрічаються. 

Розповім вам один цікавий факт саме про виникнення  стилю jazz funk . Один чоловік ( корінний житель Латинської Америки) вирішив всього лиш пожартувати зі своїх подруг, станцювавши танець із манерними і жіночними рухами рук, ніг, тазу , корпусу і голови, які ну зовсім не є природними для чоловічої половини, таким чином він хотів висміяти жіночу половину, показавши якими кумедними вони бувають зі сторони , особливо для чоловіків.

Але напевно цей танець викликав більше захоплення а ніж сміху, люди які стали випадковими глядачами настільки вподобали танець цього чоловіка, що почали йому підтанцьовувати. Ось таким чином до хіп хопу і брейк дансу добавився ще один вуличний танець, який згодом назвали — джаз фанк.

Що стосується назви, то трішки подумавши над тим в якому одязі і під яку музику можна було б краще передати манеру цієї хореографії, вирішили — що ніщо так не підкреслить впевнений в собі образ вільний та стильний одяг в стилі фанк в добавку з найпопулярнішими треками джазу і поп-музики. От вам і назва — Jazz&Funk,  один такий невинний жарт дав початок такому чудовому танцювальному напрямку, звичайно що з того часу багато чого змінилось, цей танець виріс в плані виконання і став ще експресивнішим, але про це згодом.))

Jazz funk dance - його розвиток в Україні

Танець джаз фанк привезений в Україну не так давно, приблизно 10-15 років тому, а це на 40 років пізніше від його виникнення (1970 р.), відповідно в нас він ще не набув такого розвитку як закордоном, але в порівнянні із усіма вуличними стилями, jazz funk — є одним із найпопулярніших. Як і в усіх технологіях так і в сучасній хореографії наша країна відстає від передових країн сходу та Європи, але бажання розвиватись є і з кожним роком ми все ближче наближаємось до світового зразку. Наведу вам маленький приклад, українці із дещо ще застарілими поглядами на життя, рахують що стиль танцю джаз фанк підходить лише дівчатам адже він занадто манерний та жіночний як для хлопців і чоловіків, і якщо раптом хлопець танцює щось подібне на jazz funk, то він обов'язково повинен бути якимось не таким як всі, або ж з нетрадиційною орієнтацією. І швидше за все саме через це помилкове судження чоловіча половина людства боїться йти в зал і займатись джаз фанком.

А тепер що стосується техніки виконання цього танцю. Швидкість і складність елементів залежить від рівня підготовки учнів, якщо це група новачків то й танець буде помірної швидкості і з нескладною технікою. Хореографія насичена як широкими так і мілкими елементами, ці рухи можуть виконуватись як різко так і плавно, це залежить повною мірою від музичного супроводу , тому що саме хороший трек який хореографу по душі навіює йому цікаву постановку в майбутньому. Якщо говорити про характер цього танцю, то тут також величезний перелік : експресивний, енергійний, манерний, а в дорослому виконанні — місцями сексуальний, але в жодному разі не вульгарний.

Уроки з джаз фанку у Львові теж набули великої популярності, напевно на сьогоднішній день - це один із найпопулярніших стилів вуличного танцю. Танцювальна школа у Львові One Life теж " не пасе задніх" один із основних напрямків на який ставиться акцент в нашій студії - саме джаз фанк.

Де можна зустріти стиль танцю jazz funk?

Ви неодноразово спостерігали за тим як танцюють джаз фанк  по телебаченню і в інтернеті ,самі ж про це не здогадувались. Тому що jazz funk являється одним із найпопулярніших напрямків хореографії в шоу-бізнесі. Цей танець можна зустріти у підтанцьовках та шоу-балетах таких відомих поп-дів, як : Madonna, Beyonce, Rihanna, Jennifer Lopez та ін. Досить цікавою прикметою  що виділяє цей стиль поміж іншими, це виконання джаз фанку на височезних підборах і абсолютно неважливо хлопець ти чи дівчина , але можна танцювати і на плоскій підошві також. 

Чому і кому б я порадила займатись джаз фанком? Насправді джаз фанк підходить абсолютно всім і нехай я зараз в який раз повторююсь але це універсальний стиль танцю, тому хлопці і чоловіки не бійтесь евсперементувати і бути не такими як всі — в хорошому розумінні цього слова. Jazz funk -  допоможе вам розкритись і розкріпоститись, стати впевненими в собі, більш рішучими, сексуальнішими, нарешті навчитись любити себе, а ми всі прекрасно знаємо цю відому поговорку: полюби себе і люди полюблять тебе!)) 

Що стосується вікового бар'єру, то звичайно дуже дивно було б побачити бабусю чи дідуся в цьому жанрі, а от все що стосується молоді то обмежень не існує, дітки також сьогодні танцюють джаз фанк просто в більш витриманій формі, якщо в дитини хороша коорденація то з років 7 можна пробувати займатись. До речі стосовно коорденації!!! Для тих хто не вкурсі пояснюю, коорденація — це вміння швидко і одночасно поєднувати рухи усіх частин тіла, так от джаз фанк — просто ідеально для цього підходить!) Тому будьте здоровими, будьте красивими , будьте впевненими і приходьте на jazz funk, а якщо у ви рахуєте що у вас не вистачає цих рис, то на уроках із цього танцю ви їх точно здобудете!)

Якщо ви дочитали до кінця і Вам сподобалось, ставте лайк❤ і підписуйтесь на наші соціальні мережі, далі буде ще багато цікавого!!!

Коментарі (0)
Отменить Залишити коментар