One Life
  • ua
  • ru

Що таке хіп хоп…Виникнення  нір нор!

Хіп хоп танці – це різновид сучасної вуличної хореографії. Цей жанр виник одним із перших вуличних танців, який вже на той момент включав в себе елементи локінга, брек дансу , поппінгу і т.п., які згодом отримали окремий підвид хореографії. Назва хіп хоп з’явилась на багато раніше ніж танець, раніше вона означала лише музичний напрямок, це щось між репом і RnBтому хіп хоп можна не лише танцювати , а ще й слухати і співати.)

На велику сцену hip hop прийшов із вулиць, точно так само як і інші стилі вуличних танців, танець хіп хоп народився в не найблагополучніших районах США, і сталось це в 1970 роках, дуже скоро цей танець набув високої популярності серед місцевих жителів, і для того щоб це якась окультурити і вкорінити була створена спеціальна організація яку називали «Культура Хіп хоп», та яка займалась розвитком хіп хопу і просувала його в широкі маси, для цього проводились різного типу батли, спочатку це були маленькі дійства між собою, потім між вулицям, а далі це розповсюдилось і між районами. Відбувалось це під відкритим небом , прямо на асфальті , без якоїсь особливої техніки, тому що міністерство культури не вважало що з хіп хопу може розвитись щось хороше і якимось чином прославити їхню країну.

Та все ж таки це відбулось і сильно вплинуло на світову хореографію, тепер якщо ми говоримо два слова : Америка і танець, то в нас відразу випливає асоціація із хіп хопом.

Hip hop танець набув дуже великої популярності, напевно немає такої країни де б не танцювали хіп хоп, найграндіозніші шоу ,змагання,фестивалі відбуваються саме з цього стилю, на них з’їжджаються танцівники зі всього світу із величезними командами.

Якби там не було б, але точно кожна школа танцю в Львові має в своєму арсеналі стиль танцю хіп хоп, найбільшої популярності він набув серед молоді і дітей, особливо серед хлопчиків.

Як навчитись танцювати хіп хоп. Дитячий хіп хоп.

На сьогоднішній день  в яку б танцювальну студію ви не зайшли, ви точно знайдете стиль танцю хіп хоп. Цим танцем може займатись кожен, існують уроки для початківців, де вас навчать з нуля танцювати hip hop.

Існують різні за рівнем підготовки уроки, можна танцювати хіп хоп просто для себе, для свого задоволення, а можна і професійно, приймаючи потім участь в різних заходах конкурсного і показового типу.

Що стосується дітей, то дитячий hip hop, напевно сьогодні найпопулярніший танцювальний напрямок серед дітей, і хоч багато хто з дорослих вважає що це хлопчаковий , дещо брутальний стиль танцю, та дівчаток це абсолютно не лякає і вони також ідуть на заняття із хіп хопу.

Базові рухи та різновид  hip hop, одяг та музика для хіп хопу.

Для хіп хопу важливо так як для будь якого іншого танцю відчуття ритму, по великому рахунку hip hop  - це імпровізація, тобто ви самі під музику яка грає на даний момент придумуєте рухи і виконуєте їх в той же момент. Звичайно що існують певні елементи без яких неможливий хіп хоп, тому для хорошої імпровізації в майбутньому вам потрібно їх вивчити, база в хіп хопі досить велика в порівнянні із іншими вуличними танцями, включає в себе різноманітні «качі» різними частинами тіла а також велика кількість кроків.

Hip hop імпровізація  називається  - фрістайл, точно так само як і імпровізація в репі.

Навчитись хіп хопу самостійно майже неможливо, тим паче якщо ви раніше взагалі нічого не танцювали, доступніше вам пояснять всю систему виконання  hip hop  в студіях де викладають цей стиль.

Розуміння хіп хопу як брутального і жорсткого танцю вже давно у минулому, зараз існує багато різновидів хіп хопу, завдяки яким ви зможете підібрати саме той вид який вам підходитиме.

Розподілення hip hop:

  • Old school – стара школа, тобто той хіп хоп який танцювали ще при самих його витоках.
  • New school – нова школа, хіп хоп який популярний сьогодні.
  • Lyrical hip hop – ліричний хіп хоп, ніжніший у виконанні за звичайний, можуть виконувати не лише дівчата але й хлопці.

Це одні із основних різновидів хіп хопу.

Музичний супровід для цього танцю, як ви вже зрозуміли це реп який називають інколи хіп хопом та  RnB.

Одяг може бути будь яким ,якихось особливих критеріїв тут немає, але притаманним все ж таки є широкі футболки, широкі джинси, кеди, кросівки, бейсболи, реперки та все що підходить під цей стиль.

Якщо ви дочитали до кінця і Вам сподобалось, ставте лайк❤ і підписуйтесь на наші соціальні мережі, далі буде ще багато цікавого!!!

      

Коментарі (0)
Отменить Залишити коментар