One Life
  • ua
  • ru

Контемп і модерн, в чому відмінності?

І jazz modern, і contemporary є сучасними танцями, які відрізняються між собою хореографічними постановками. Обидва створені в минулому столітті. Хоча в основу танцювальних напрямків покладена класична хореографія, контемп і модерн стали своєрідним протестом проти суворого балету. Завдяки цьому, є простір для імпровізації.

Особливості контемпу і джаз модерну

Техніка, яка використовується в танці контемпорарі, передбачає релакс і ізолювання окремих частин людського тіла. Певні правила, що говорять про вірність того чи іншого положення в контемпі, не існують. Контемп характеризується партером, стрибками, перекатами і запаморочливими та несподіваними опусканнями в підлогу.

Танець jazz modern створювався на мотивах що виходять з модерну і джазу. Відрізняється свободою танцювальних рухів, їх легкістю, почуттями людини і імпровізацією. Його унікальність в тому, що він став об'єднаним втіленням різних стилів сучасності. Рухи в цьому танці наближаються поєднуються з партером, чим він і відрізняється від балету, в якому хореографія підноситься.

Якби там не було, але contemporary у Львові має більшу популярність а ніж модерн, можливо - це через те, що контемп в порівнянні з модерном набагато вільніший стиль танцю, який немає меж та кордонів.

Танцювальна студія в Львові One Life пропонує своїм учням стиль танцю контемп, та інколи включає в ці уроки базові елементи з модерну, адже багато технічних моментів чудово поєднуються із контемпом та роблять його ще цікавішим та технічнішим. 

Об’єднання джаз модерну та контемпорарі в одне ціле

Обидва танцювальних напрямки, тобто контемп і модерн, надають кожному хореографу можливість перестановки будь-якої техніки під свої вподобання та фантазію ти самим демонструючи власні манери. Сьогодні ці танці знаходять прекрасне поєднання між собою, вставляючи компоненти джаз фанку, хіп хопу і різних стилів. У них надзвичайно вагоме місце займають партнерство і імпровізація. Вони стають популярними в різних куточках нашої країни. Більшість це міста, серед яких, безсумнівно, і Львів, вони стають центрами популяризації сучасних танцювальних напрямків.

Вивчення джаз модерну і контемпорарі починається з освоєння рухів, що складають їх базу. Від того, хто навчається потребується вміння релаксувати під час танцю, реалізація своїх переживань чи емоцій в танці, правильне виконання позицій, кроків і ізоляції різних частин тіла. Популярні в нових танцях динамічні стрибки і різкі опускання. Постановки в ряді випадків полягають в імпровізаціях, оскільки вони найкращим чином оповідають про переживання людей в кожну хвилину.

Такі танцювальні напрямки, як модерн і контемп, - це своєрідний спосіб самореалізації людини захопленого танцем, прояв філософських поглядів, різнобічне пізнання самого себе, а також світу в собі. Заняття ними допомагає освоювати лексику власного тіла, розвивати артистичні рухи і пластику, а також всебічно розвивати себе.

Ціни на заняття у Львові як з джаз модерну так і з контемпу однакові, починаючи від 350 грн. за 8 занять на місяць.

Якщо ви дочитали до кінця і Вам сподобалось, ставте лайк❤ і підписуйтесь на наші соціальні мережі, далі буде ще багато цікавого!!!

                 

Коментарі (0)
Отменить Залишити коментар