One Life
  • ua
  • ru

Для чого потрібен боді балет і що це за тренування.

Body ballet – це не зовсім класичний балет, так він включає в себе ази балету і всю базу, але окрім цього включає ще в себе елементи фітнесу і стретчінгу. Він чудово підходить як для тих хто просто хоче танцювати, так і для тих хто слідкує за своєю фігурою або хоче схуднути чи підняти тонус м’язів. Часто можна зустріти визначення - балет для дорослих, так саме боді балет ним і являється. Це досить виснажливі тренування тому спрямовані вони в основному на дорослу публіку.

З чого почався body ballet? Боді балет створили для того щоб усі балерини або ж балеруни які зазнали якихось травм могли б швидше повернутися до роботи і великий балет, тому в якійсь мірі його можна назвати реабілітаційним видом занять. В Україні боді балетом займаються не так давно, взагалі його розділяють на два різновиди : танцювальний боді балет і фітнес боді балет. Перший спрямований в більшій мірі на танцювальну програму, а другий на спортивну. Завдяки певній схемі занять body ballet являється корисним для будь-якого типу людей .

З яких частин складається урок з боді балету.

Так як і звичайний урок із класичної хореографії, урок з боді балету починається із класичної розминки, за цим іде частина біля станка ( екзерсис), кожен із елементів має певну назву і значення, після повного комплексу вправ біля станка, відбувається розтяжка за допомогою станка. Після того як екзерсис закінчився учні переходять на середину залу де продовжують виконувати все ті ж вправи що й  біля станка тільки вже без його допомоги, за тим наступає частина зі стрибками і батманами ( великими кидками ніг), яка називається – алегро, через те що виконується  в рази швидше а ніж усі попередні рухи.

Фіт боді балет – суттєво відрізняється від звичайного класичного боді балету, на цьому уроці вправи біля станка можуть бути взагалі відсутні, більша увага спрямована на закачку усіх м’язів і розтяжку на килимках, можливі вправи із гантельками.

На що спрямований  body ballet ?

Окрім того що боді балет дуже корисний для здоров’я, а саме для суглобів, сухожиль, сердечної і судинної систем, він також сприяє розробці усього опорно-рухового апарату, покращує осанку і зменшує ризик розвитку як сердечної недостатності так і виникнення різних хвороб опорно-рухової системи, таких наприклад,як : остеохондроз, артрит, сколіоз, кіфоз, лордоз  і багато ін..

Не раз спостерігаючи за балеринами ми спостерігаємо за їх крихкими і витонченими формами і хочемо собі такі, завдяки боді балету, правильному харчуванню та великому бажанню, це можливо.
Body ballet розробляє ваші стопи і сприяє виникненню підйомів, а також розробляє нижню і верхню виворотності, розкриває пах, сприяє пластичності і гнучкості спини на всі боки, розтягує всі сухожилля і розробляє суглоби, покращує координацію і баланс.

Танцювальна школа в Львові One Life має також в планах запровадити в себе уроки з боді балету, адже це не лише корисно, а й красиво, таким чином ми зможемо втілити мрії багатьох тих хто завжди мріяв танцювати балет.

 Якщо ви дочитали до кінця і вам сподобалось то ставте лайк і підписуйтесь на наші соціальні мережі.))Далі буде ще багато цікавого!;)

 

Коментарі (0)
Отменить Залишити коментар