One Life
  • ua
  • ru

Заціни! Цікаві факти про індійські танці. А ви знали?

Для Індії танець займає взагалі дуже важливе і велике значення, це частина їхньої релігії.

Я думаю що багато хто з нас чув про такого Бога як Шива, так от для індійців це не просто Бог, а Бог танцю, якому вони всі поклоняються. Окрім цього танець Бога Шиви не міг виконувати будь хто, його виконували спеціально навчені дівчата, яких називали – баядерками, цей танець був частиною майже кожного ритуалу в Індії, важливо знати що ці танцівниці віддавали цьому заняттю все своє життя, як в нас артисти балету, наприклад.

Звичайно, що окрім релігійного танцю в Індії існує ще й багато інших, кожен регіон має свій народний індійський танець, який відрізняється від інших : музикою, виконанням, костюмами та атрибутами.

Найбільшої популярності, а саме в Україні , індійські танці набули завдяки індійському кіноматографі, адже були часи коли в нас на ці фільми був величезний популізм, а за рахунок того, що відсотків 70 всього фільму становили саме пісні та індійські танці, вони нам сильно полюбились та запам’ятались.

Українцям не зовсім властиві їхні рухи, міміка та артистизм, тому нам досить важко досконало перейняти їхню хореографію та все ж є студії які навчають цьому.

А тепер найцікавіше!

Уявляєте, в Індії існує спеціальний трактат, в якому чітко розписано всю техніку міміки, а саме :

  • - 36 різноманітних поглядів;
  • - 13 рухів голови;
  • - 6 рухів носом;
  • - 7 рухів брів.

А ви могли б продемонструвати 36 різних поглядів?)))

На відміну від наших танців, в індійських є така особливість, якщо це хореографічна постановка, то одна й та ж сама комбінація повторюється мінімум 3 рази на протязі усього танцю, правда музика з кожним разом пришвидшується в темпі.

 

Коментарі (0)
Отменить Залишити коментар