One Life
  • ua
  • ru

Зумба, зумба–фітнес,зумба-танець, що це таке?

Коли мені задають таке питання то я відповідаю так : зумба –це кардіо-навантаження в танцювальній формі. Так , досить часто зумбу називають – одним із різновидів фітнесу, аеробіки , шейпінгу і всього чого це стосуються. Та справа в тому що zumba  із самого початку була танцем, повноцінним танцем, походження якому являється Латинська Америка, зовсім недавно це стало спортивним напрямком, звичайно що зумба не відноситься до професійного спорту, вона не бере участь в спортивних змаганнях, це заняття які спрямовані на схуднення і підтримку фізичної форми.

Уроки зумби у Львові проходять майже в кожному фітнес центрі чи клубі, інколи такого типу заняття можна зустріти і в танцювальних студіях.

Заняття з танців в One Life відрізняються від уроків зумби тим, що задача зумби протримати темп від початку і до закінчення уроку, на заняттях з танців більше уваги приділяється техніці і якості виконання того чи іншого елементу.

Чи існує якась спеціальна зумба для схуднення?

Ні. Будь - яка зумба  впливає на вашу фігуру. Якась несе більший вплив якась менший, це все залежить від тренера який викладає її, zumba  танцювальна і фітнес-зумба або спортивна зумба. Різниця в них лише в тому що перший варіант включає в себе більше танцювальних елементів із латиноамериканських танців (румби,сальси,самби), а спортивна чи зумба фітнес налаштована на стрибки, підняття ніг, присідання і т.п.

Звичайно що клієнтів часто цікавить питання як швидко можна скинути лишні кілограми завдяки зумбі. Можна скинути і досить швидко, але в кожного цей момент відбувається по різному, в когось швидше в когось повільніше, в когось доходить до певної позначки і спиняється, а в когось він взагалі не настає. Від чого це залежить?

 Залежить це – від :

 1.Від регулярності відвідування занять ;

  1. Від того який спосіб життя ви ведете ( активний - на ногах , пасивний - сидячий);
  2. Від харчування, величина порцій, частота прийому їжі, і відповідно від складової – з чого складаються ваші сніданки, обіди, вечері і перекуси;
  3. Від здоров’я, чим міцніше здоров’я тим ефективніше проходять уроки зумби, це дає вам можливість працювати в повну силу і відповідно всі процеси в організмі відбуваються швидше і легше, в тому числі і схуднення.
  4. Від генетики, звичайно цей момент відіграє величезну роль в формуванні вашої фігури, але яка б генетика не була, схуднення все одно можливе, лише потрібно придати більше зусиль ніж тим у кого вона сприятлива для цього процесу.
  5. І від швидкості обміну речовин, в когось він швидший ,в когось повільніший.

Якщо ви активно займаєтесь зумбою , почали правильно харчуватись, не пропускаєте заняття а результату не видно, це можливий дзвіночок про те що ваш організм за надто зашлакований , а це на пряму заважає ефективному схудненню, тому вам варто спочатку очистити свій організм із середини. Якщо ж настав момент коли ви скинули велику кількість кілограмів і вага спинилась на певній точці, то це може означати лише одне, або це ваш максимум, або ж вам варто змінити тип навантажень, тобто змінити танцювальну зумбу на зумбу фітнес, або навпаки.

Чи може зумба бути шкідливою для вашого здоров’я?

Zumba  може вам нашкодити лише в одному випадку, якщо у вас є якісь сердечно-судинні захворювання, проблеми з венами, наприклад (варикоз), або ж хвороби опорно-рухового апарату, такі як спинні грижі чи щось подібне на це. Більше шкоди від зумби ніякої не виявлено).

Якщо говорити про користь зумби, то можу сказати, - що zumba корисне і приємне зпняття. Корисно, тому що стабілізується і покращується кровообіг, зникають застої у шийних, колінних і в інших відділах опорно-рухової системи, покращується самопочуття, настрій,сон,зникають депресії, окрім цього зникають лишні кілограми і підтягується тонус м’язів. А також це набагато веселіше і приємніше ніж тягати штанги і качати прес, тим паче що завдяки танцювальним елементам в зумбі ви покращуєте  координацію свого тіла, і навіть навчитесь гарно і пластично рухатись. Музика на заняттях із зумби завжди весела і швидка, тому сумувати вам точно не доведеться. 

Zumba – підходить для усіх, як для жінок так і для чоловіків, незважаючи на вік, тепер започаткували і дитячу зумбу, або як її ще називають zumba kids, в Україні це ще поки що рідке явище , а от закордоном здобуло великої популярності і багато де практикуються. Як танцювальну зумбу так і zumba fitness можна зустріти в багатьох закладах, ці напрямки можна зустріти і в фітнес центрах і в танцювальних студіях. Уроки відбуваються таким чином : легенька розминка, легші за виконанням танцювальні комбінації які повторюються декілька раз, з кожним заходом комбінації ускладнюються і пришвидшуються в темпі, багато тренерів почали включати в свої уроки із зумби гімнастику, стретчінг, це нічого спільного із зумбою не має але має право на існування,як для загального розвитку.

 

Коментарі (0)
Отменить Залишити коментар